Voordelen
Creëer de ideale werkomgeving met de plantenwand. Hogere luchtvochtigheid, zuivere lucht en betere akoestiek.

De plantenwand kent vele voordelen


De plantenwand kiest u om zijn uitstraling. Met een wand van groen geeft u elk interieur in een keer een metamorfose. Maar ook het leef- en werkklimaat gaan erop vooruit. Een kantoor of huis voelt sfeervoller, natuurlijker, inspirerender. De mogelijkheden zijn onbeperkt.De luchtvochtigheid in een kantoor staat direct in relatie met het welbevinden van mensen in die ruimte.
Wist u dat onderzoek elke keer uitwijst dat mensen die zich prettig voelen in een leef- en woonklimaat minder last hebben van stress en ziekte?
Met andere woorden, ook uw arbeidsproductiviteit en uw woonplezier krijgen een impuls!


Akoestiek – Minder gehorig, meer sfeer.

1Met de Plantenwand kunt u twee vliegen in één klap slaan.
Niet alleen uit esthetisch oogpunt is het een verrijking voor uw kantoor, ook heeft de wand een gunstig effect op de akoestiek in de ruimte. In vergelijking met industriële akoestische wanden is de plantenwand fors in het voordeel. Met het onderzoek van de TU Delft zijn die positieve effecten ruimschoots aangetoond.
De cijfers: de bijbehorende coëfficiënt voor geluidsabsorptie ligt tussen 70 en 80 procent.
Anders gezegd, in het normale spraakgebied met 500-2000 Hz is de score van de Plantenwand optimaal.
Ter vergelijking: bestaande akoestische wanden komen niet verder dan 20 tot 50 procent.
Bovendien rekent u met de Plantenwand niet alleen af met een slechte akoestiek, die oplossing is ook nog eens veel fraaier en natuurlijker.
Resultaten akoestisch onderzoekTU Delft


Luchtvochtigheid – Verhoog de productiviteit.

2De luchtvochtigheid in een kantoor staat direct in relatie met het welbevinden van mensen in die ruimte. Bij een optimale luchtvochtigheid is de arbeidsproductiviteit hoger, zo wijst onderzoek uit. Planten hebben een positieve invloed op de luchtvochtigheid in een ruimte.
Die invloed is afhankelijk van de standplaats en het type beplanting.
Als vuistregel kunt u hanteren dat de gemiddelde Plantenwand op een dag 500 tot 800 cc water per m2 beplantingsoppervlakte verdampt.


Luchtzuivering – Creëer een gezonde werkomgeving.

3Planten hebben een zuiverende invloed op de lucht in een kantoor en in huis. Om te kunnen groeien, heeft een plant CO2 nodig. De hoeveelheid schadelijke CO2 in een kantoor of in een woonruimte neemt dus af. Maar er zijn meer schadelijke stoffen waar planten effectief mee afrekenen.
Denk aan formaldehyde en ozon.
Medewerkers in een kantoor werken daardoor onder gunstiger omstandigheden. Bewoners van een huis voelen zich er prettiger bij. De Plantenwand geeft ondersteuning bij dit proces.